ZSF Zrenjaninski Socijalni Forum

ZA SOCIJALNU I NACIONALNU RAVNOPRAVNOST,

ZA PRAVDU I SLOBODU

Dosta samovolje, prinude i monopola…

Centar za zaštitu potrošačaBegej“, najavio je “novogodišnje” okupljanje građana koji protestvuju nezadovoljni uslugama i obračunom utrošene energije koju isporučuje gradska toplana u Zrenjaninu.

Iz CZPBegej” poručuju da je najveći problem s kojim se građani Zrenjanina suočavaju u ovim zimskim danima, zapravo monopol gradske toplane, odnosno njena ucenjivačka politka prema građanima. Potrebno je urediti Zakon o monopolu i da se potrošačima omogući pravo da biraju između više distributera ili mogućnost alternativnog rešenja za grejanje stanova. Grad pod čijim je patronatom gradska toplana to ne dozvoljava, jer bi se u tom slučaju pojavila konkurencija i velika verovatnoćom da bi mnogi građani otkazali usluge trenutno jedinoj toplani u gradu.

Organizatori pozivaju sve građane da se solidarno priključe svojim rođacima, prijateljima i poznanicima koji u ovim zimskim danima vode i možda i odlučujuću bitku za egzistencijalni opstanak svojih porodica, jer će deložacijom biti prinuđeni da rasprodaju sopstvenu imovinu kako bi namirili dugovanja prema gradskoj toplani, jer im grad nije omogućio pravo da biraju!

Protest pod nazivom: “Dosta samovolje, prinude i monopolaPokreni se i ti si na meniju” održaće se 29. Decembra 2016. godine, s početkom u 14 časova ispred Skupštine grada u Zrenjaninu!

Svi građani koji žele da pomognu oko organizacije mogu se raspitati ili priključiti dolaskom u kancelariju CZPBegej“, u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića br. 6 u Zrenjaninu ili na kontakt telefon 023/515757 ili putem e-mail: czp.begej@gmail.com

Comments are closed.