ZSF Zrenjaninski Socijalni Forum

ZA SOCIJALNU I NACIONALNU RAVNOPRAVNOST,

ZA PRAVDU I SLOBODU

INFORMACIJA ZA MEDIJE – Oružari Kragujevac

Radnici fabrike Zastava oružje će se priključiti prikupljanju potpisa za spas Zastavinog Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Kragujevca, čime će poslati poruku da ne prihvataju nasilje koje se nameće da ubuduće svoje zdravstvene usluge dobijaju čekajući u prenatrpanim čekaonicama domova zdravlja.

Radnici podržavaju sve aktivnosti kako bi se utvrdila krivična odgovornost svih zbog neadekvatnog vođenja poslovnih knjiga čime je dovedeno u pitanje opstanak jedne od najelitnijih radničkih zdravstvenih ustanova u Srbiji, a čija je izgradnja dominantno finansirana i od radničkih para radnika fabrike Zastava oružje kako bi upravo u toj ustanovi mogli da dobiju najbolju zdravstvenu zaštitu.

Skupljanjem potpisa doprinećemo da se spreči velika društvena šteta i otuđenje vrednosti za koje su se borile i gradile generacije radnika fabrike Zastava oružje i svih ostalih koji su svoja zdravstvena prava ostvarivali u ovoj ustanovi preko 60 godina.

Nametnuta rešenja koja dovode u pitanje neophodnost postojanja prestižne zdravstvene ustanove stvaraju otpor kod naših radnika, pa pozivamo sve državne organe da spreče izazivanje nepoverenja u državu koja, kao posrednik građana, raspolaže sredstvima za zdravstvo i kao takva treba da bude u svojstvu javnog servisa radnika i građana.

Zdravlje je jedna od najvažnijih potreba, i zato Sindikat Zastava oružje poziva sve radnike, članove porodica da svojim učestvovanjem kažu „Ne!“ onima koji nisu dorasli da ozbiljno obavljaju odgovorne poslove koje radnicima dovode u pitanje višedecenijsko pravo lečenja u zdravstvenoj ustanovi.

Greške u održavanju zdravlja radnika i građana su nepopravljive, i zato treba tražiti razumno, razborito, racionalno i argumentovano prosuđivanje o likvidaciji Zastavinog zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika.

Peticija:
https://www.peticije24.com/232672?fbclid=IwAR1CQOdKb8gtz7WYy56fMvBB-ctYSuxeRZH0JJP0An4EXxVY0GR8yqrlTSo

Comments are closed.