ZSF Zrenjaninski Socijalni Forum

ZA SOCIJALNU I NACIONALNU RAVNOPRAVNOST,

ZA PRAVDU I SLOBODU

Moja prava u mom stanu!

Udruženi pokret slobodnih stanara iz Niša, Lokalni front iz Kraljeva, Kragujevački kućni savet i Centar za zaštitu potrošača “Begej” iz Zrenjanina, sprovode zajedničku akciju u svojim lokalnim sredinama, upoznajući svoje sugrađane sa najnovijim kršenjem zakona od strane gradskih toplana u ovim gradovima.

U saopštenju Centara za zaštitu potrošača “Begej” – Zrenjanin se kaže:

– Pre 10 dana istekao je krajnji zakonski rok do kada su svi korisnici daljinskog grejanja morali potpisati ugovore sa toplanom.
– Gradska toplana nije ispoštovala zakonsku obavezu i mi kao korisnici daljinskog grejanja nemamo ugovore kojim bi naša međusobna prava i obaveze bila definisana.
– Šta nam je činiti u ovom momentu, koja su naša trenutna prava i koji su naši dalji koraci, biće pitanja na koja ćemo zajedno pronaći odgovore.

Nastavljamo sa borbom protiv sramnog i nezakonitog delovanja Gradske toplane u Zrenjaninu i u narednim danima, očekujemo da se akcijama Asocijacije udruženja građana i organizacija Srbije pridruže organizacija iz još nekoliko gradova. PRIDRUŽI SE I TI – kaže na kraju saopštenja predsednik CZP-a “Begej”, Dušan Kokot.

Tribina o kršenju prava korisnika daljinskog grejanja će se održati u velikoj sali MZ “Sonja Marinkovići i Veljko Vlahović” na Bagljašu, 16. januar (ponedeljak) u 18h. Vidimo se!

Comments are closed.