ZSF Zrenjaninski Socijalni Forum

ZA SOCIJALNU I NACIONALNU RAVNOPRAVNOST,

ZA PRAVDU I SLOBODU

Molba stanovnika Šećeranske “Jugoremediji”

Stanovnici ulice koja se nalazi na zemljištu fabrike “Jugoremedije” pokušali su da stupe u kontakt sa vlasnikom (ili zastupnikom) koji je poslednji kupac ove nekadašnje fabrike lekova u Zrenjaninu. Razlog zbog kog su želeli da predaju dole priloženu molbu jeste transparentnost prilikom onoga sto se dešava na gradilištu na fabričkom zemljištu, a što bi moglo da utiče na kvalitet života stanovnika Šećeranske ulice. 

27. oktobra pokušali su da predaju molbu i porazgovaraju o planovima novog vlasnika, s obzirom na činjenicu da je novi vlasnik uklonio nekoliko objekata, u dogovoru sa vlasnicima tih objekata, koji se nalaze na fabrickom zemljistu, dok je istovremeno pomerena ograda koja sada dolazi tik do uske staze od pola metra ispred stanova. Tokom izvođenja radova u krugu fabrike, došlo je do nestanka struje u Šećeranskoj ulici o čemu je obaveštena i Elektrodistribucija Vojvodine. 

Kako je očigledno da će se promene desavati i u budućnosti na ovoj lokaciji, stanovnici ove ulice su želeli da imaju blagovremene informacije i vremena da, ukoliko bi bilo spornih namera, o tome razgovaraju sa vlasnikom. 

Međutim, uz opasku da nema za šta da se pravda koje su mu namere i šta će da radi na njegovom privatnom posedu, te da neće dirati njihove stanove, odbio je da zaprimi molbu koju je potpisalo desetoro stanovnika ove ulice.

Kako nije u pitanju samo renoviranje fabrike, već proširenje, opravdane su bojazni da će se, usled netransparentosti, ovi stanovnici Šećeranske ulice naći u nevolji. 

 

 

Podsetimo da je ovo naselje imalo problem sa iznošenjem smeća, da ne postoji trotoar kojim mogu bezbedno da se kreću, da nije osvetljen put, da ne postoji igralište za decu.

https://www.zsf.rs/uncategorised/igraliste-nadleznosti-koliko-je-dugacak-put-do-dva-kontejnera/

Kako je saobraćaj bio usmeravan kroz ulicu koja vodi od “Jugoremedije” ka “Beku”, kolovoz je uništen, na njemu se nalaze krateri, što dodatno ugrožava bezbednost jer se ovuda vozila kreću većom brzinom od dozvoljene. Trotoar ne postoji pa se ovim putem kreću pešaci, biciklisti, automobili i nemali broj teretnih vozila.

 

*** Fotografije su nastale 8.10.2023.

 

Comments are closed.