ZSF Zrenjaninski Socijalni Forum

ZA SOCIJALNU I NACIONALNU RAVNOPRAVNOST,

ZA PRAVDU I SLOBODU

Borba protiv fašizma je svakodnevna

Fašizam je imperijalizam. Cilj svih imperijalizam jeste podređivanje kompletnog  čovečanstva gospodstvu globalnog kapitala, i pljačkanje većine svetskog  stanovništa, uništavanje priode  i onemogućavanje autonomnog razvoja naročito malih naroda i država. 

Međunarodni dan borbe protibv fašizma i antisetizma 9. novembar će biti obeležen na više mesta u Srbiji. Zrenjeninski socijalni forum je tokom protekle nedelje u svojoj kanceleriji ZeKaTe-a prikupljao pomoć za izbeglice.

Danas (07. Novembra 2015. godine) u organizaciji više zrenjaninskih organizacija prikupljene potrepštine su odnete u Novi Sad gde će se priključiti tradicionalnoj antifašističkoj manifestaciji „Ulice protiv fašizma“.

Levi antifašizam je bio i ostao globalni poktert za rasnu i socijalnu jednakost, pravdu i slobodu. Kompradorske političke elite u Srbiji danas poklanjaju privredne i prirodne resurse stranom kapitalu i domaćim tajkunima i tako naše stanovništvo lišavaju osnovnih pretpostavki za život. Zbog toga je nužna revizija novije istorije i rehabilitacija notrnih izdajnika, zločinaca. Restauracija kapitalizma zahteva da se iz kolektivnog pamćenja potisne sećanje na herojske antifašističke borce koji su ginuli kako bi fabrike pripadale radniciam, zemlja seljacima a ne pljačkaškom stranom kapitalu i domaćim tajkunima.

Iz tog razloga ovog meseca Zrenjaninski socijalni forum će organizovati niz manifestacija na temu antifašizma. Pored prikupljanja humanitarne pomoći, već 09. Novembra ćemo zajedno sa ostalim organizacija članicama koalicije Levi samit Srbije, deliti građanima proglas kojim ukazujemo na rastući fašizam danas, kako kod nas tako i u Evropi. Najnoviji primer je otvaranja mađarske, desničarske kancelarije u Senti.

Funkcija rasizma i šovinizma je da socijalno nezadovoljstvo transformišu u nacionalnu i rasnu mržnju.

Takođe 19. Novebra, održaće se tribina u KUD “Petefi” sa poćetkom u 19 časova na temu fašizma i antifašizma kod nas.

S toga pozivamo sve one koji razumeju problem rastućeg fašizma danas, da se ukljuće u tu borbu.

Smrt fašizmu!

Ploreteri svih zemalja ujedinite se!

Comments are closed.