ZSF Zrenjaninski Socijalni Forum

ZA SOCIJALNU I NACIONALNU RAVNOPRAVNOST,

ZA PRAVDU I SLOBODU

Povodom deložacije u Sarajlijinoj 5- BEZ DOMA NIKO!

Mi dole potpisani još jednom apelujemo na stranu u postupku u vezi sa kućom u Sarajlijinoj 5 da odustane od izbacivanja vlasnice Vere Pejinović (82 godine) iz njenog jedinog doma. Izvršenje je zakazano za četvrtak 20. juli u 14:30. Pozivamo sve one koji žele da podrže sugrađane u borbi za svoj krov nad glavom i ujedno ukažemo na investitorsko divljanje koje sprovode garniture od devedesetih pa na dalje, da nam se pridruže u Sarajlijinoj 5 pre dolaska izvršitelja Dragana Nikolića.

Strana koja izbacuje zna za postojanje postupka koji Vera vodi protiv njih, dok oni koji sada preko svojh nevladinih organizacija, klubova i udruženja, registrvanih na ovoj adresi, dobijaju u jednom ročištu presude u svoju korist, po pravu državine, dok se postupak koji Vera vodi po pravu imovine rasteže od 2019. godine i koji će najverovatnije dovesti do kontraizvršenja, ali nastavlja da koristi mogućnosti Zakona o izvršenju i obezbeđenju da nanosi štetu koja neće biti nadoknadiva. Formalni poverilac je osoba slabo poznata u javnosti, ali jasno je da pravi naručilac Rastko Stefanović, doktor slikarstva koji uveliko vodi rat tužbama protiv Vere.

On je na adresi Sarajlijina 5, bez saglasnosti Vere, registrovao organizacije preko kojih sada igra pravne igre uz pomoć advokata, a pretpostavićemo za čije interese- Alternativa, Banatski kulturni klub, Aluz, svi su bili registrovani na ovoj adresi koja se nalazi na veoma zgodnoj lokaciji, u samom centru grada, gde uveliko investitori ruše kuće, čak i ako su pod zaštitom, i zidaju višespratnice.

Dok sa pristojne distance pristojna Srbija žmuri, sve veći broj sugrađana bije bitku za krov nad glavom, da prežive, da odu kod lekara i ostanu u najboljem slučaju sa nekom crkavicom. Građani koji sebe žele predstaviti kao nosioce “progresivnih vrednosti” ovde staju na stranu investorskog nasilja u centru grada protiv običnih građana. Sami investitori postaju mecene ustanovama kulture i time ugledni građani. Tako su kultura i umetnost prestali da se bave potlačenim ljudima, onima koji su isključeni iz javnog života.

Kako je moguće da je vlasnica Vera nakon ulaska u svoju kuću zatekla dugove prema Vodovodu, Elektrovojvodini, Čistoći i Poreskoj u visini od nekoliko hiljada evra? Ti dugovi bi bili uzrok celog postupka prinudne naplate. Mi se pitamo ko je stopirao da se 10 godina ne kontaktira vlasnica u vezi sa dugovanjima? Ko je oganizacijama koje su se registrovale na Verinu kuću omogućio da ne plaćaju dadžbine, ko drži leđa i ko je bacio oko na lokaciju?

Podsetićemo da je ranije pismo podrške potpisalo više od 200 pojedinaca i 15 organizacija iz cele Srbje. http://www.zsf.rs/vesti/sarajlijina-5-put-ka-zrenjaninu-na-vodi/

 

BEZ DOMA NIKO!

STOP INVESTITORSKOM DIVLJANJU!

STOP PRIVATIZACIJI I PLJAČKI!

 

DC Oktobar

Združena akcija Krov nad glavom

Zrenjaninski socijalni forum

Comments are closed.