ZSF Zrenjaninski Socijalni Forum

ZA SOCIJALNU I NACIONALNU RAVNOPRAVNOST,

ZA PRAVDU I SLOBODU

Srpska “Levica” kraj Belice

U subotu 06. Juna 2015. godine, s početkom u 18 časova, biće održana tribina u Jagodini koju organizuje Levi samit Srbije, u sali bivšeg komiteta, u ulici Kneginje Ljubice br. 80/A.

Jagodina će ovog proleća biti domaćin drugog, ovogodišnjeg okupljanja članica Levog samita Srbije.

Kako je udruženje PARIS jedna od organizacija koja aktivno učestvuje u radu LSS-a, njenim aktivistima je pripala čast da organizuju junski događaj u Jagodini.

Uvodničar tribine će biti Radiša Marković, predsednik samostalnog sindikata za Šumadijski i Pomoravski okrug sa sedištem u Jagodini i predsednik Upravnog odbora Pokreta akcionara, radnika i sindikata. Pored njega govoriće i drugi članovi LSS-a kao i bivši radnici čija su radna mesta ugašena u vremenima tranzicije.

Očekuje se da će pored nezadovoljnih Jagodinskih pivaraca koji su najavili generalni štrajk u utorak 09. Juna 2015. godine,  učešće na tribini uzeti i bivši radnici “Juhora-a”, “Morave”, “Žitomlina” kao i drugih radnika i akcionara devastiranih preduzeća u Jagodini.

07. Juna 2015. godine, oko 16:00h. članice LSS-a će polažiti venca na grob Svetozara Markovića, istaknutog socijaliste i borca za radnička prava.

Comments are closed.