ZSF Zrenjaninski Socijalni Forum

ZA SOCIJALNU I NACIONALNU RAVNOPRAVNOST,

ZA PRAVDU I SLOBODU

Premijera filma “Napuštena gnezda”

Svake godine više od 50.000 ljudi napusti Srbiju tražeći posao u zemljama Evropske unije.

Velika potražnja za jeftinom radnom snagom je trenutno u Slovačkoj, gde se putem agencija za lizng radnika, zapošljava veliki broj naših radno-sposobnih građana.
Postoje i ekonomski migranati koji zahvaljujući sticanjem dvojnog državljanstva nepovratno odlaze van granica naše zemlje tražeči bolje ekonomske, socijalne i druge kvalitetnije uslove života.

Film je mozačni splet više sagovornika i različitih profesija koji su nam izneli svoja iskustva, mišljenja i odgovor na pitanje zašto naša zemlja (unatoč tvrdnjama političara da se iz dana u dan sve bolje živi) godišnje ostaje bez jednog osrednjeg grada i koji bi to uslovi zaustavi ekonomski egzous stanovništva Srbije.

Film je urađen u produkciji “Radničkog video kluba” ZSF-a koji je podržan od strane kancelarije Roza Luksemburg fondacije za jugoistočnu Evropu.

Zrenjaninski socijalni forum poziva sve zainteresovane, da u četvrtak 22. decembra 2016. godine, s početkom u 19 časova, dođu u KUD “Petefi” – Zrenjanin (ul. Petefijeva br.1 – kod stare pijace) na premijeru dokumentarnog filma po nazivu “NAPUŠTENA GNEZDA”.

Trajanje filma 38 minuta
Ulaz slobodan…

Comments are closed.