ZSF Zrenjaninski Socijalni Forum

ZA SOCIJALNU I NACIONALNU RAVNOPRAVNOST,

ZA PRAVDU I SLOBODU

Još jedna nesreća u Skrobarskoj

Nakon tragedije u Skrobarskoj ulici kojoj su živote izgubili majka i sin, desila se još jedna tragedija na istoj lokaciji. Dragoljub Mikloš Baka koji je živeo kao beskućnik u ovom objektu izgubio je život.

Dok čekamo saopštenje policije, citiraćemo Baku koji je učestvovao u snimanju filma „Koje su boje tvoje pertlice?“ i tom prilikom nam je rekao: „Dovijaš se, skupljaš sirovine, prodaš gvožđe, snađeš se dan za dan. Fabrika nema, živiš od socijale, od čega da platiš struju, smeće, vazdušarine? Nema, neko nema ništa, sirotinja, neko bogat ima i prekoviše.“

Dragoljub Mikloš Baka na snimanju filma 2021. godine ispred mesta na kom je živeo u Skrobarskoj

 

Baka je živeo tik do Mićana, našeg sekretara, i njegove majke Marte. Kako su u nesreći/ama živote izgubila tri lica, Mićan i Marta strahuju da će se ovaj objekat srušiti, što od trošnosti i oštećenja od požara, što zbog drugih stanara koji imaju kuće u okolini objekta koji strahuju da bi se požari mogli ponovo dogoditi i ugroziti njih i njihovu imovinu, te mogu zahtevati da se ti objekti uklone.

Mićanu i Marti ovaj objekat je jedini dom i sigurnost poslednjih 16 godina.  Kao što je i najavljeno, prikupljaće se sredstva da se Marti adaptira mesto na kom je živela dok će se u isto vreme tražiti trajno rešenje za Martino stambeno pitanje.

Prvi maj – Opasuljivanje benefit u prostoru Zrenjaninskog socijalnog foruma, dr Jovana Cvijića 8a, od 11 h.

Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da doprinesu u skladu sa mogućnostima, jer u ovom trenutku svaka podrška znači.

Comments are closed.