ZSF Zrenjaninski Socijalni Forum

ZA SOCIJALNU I NACIONALNU RAVNOPRAVNOST,

ZA PRAVDU I SLOBODU

Teme za široku potrošnju

Zrenjaninski socijalni forum će 29. novembra organizovati razgovor o knjizi “Teme za široku potrošnju”.

Knjiga je zbirka komentara i analitičkih tekstova koji su nastajali u proteklih pet godina, a obrađivane su teme koje su bile prisutne u medijima i svakodnevnom životu, ali tako da se uoče jednostranosti i usmeravanje javnog mnjenja.

Zbirka je podeljena u tri ciklusa – Politika bede, Beda politike i Brbljaonica, dotiče se uzroka i posledica, kao i samog načina funkcionisanja ideološkog konglomerata mejnstrim politike i mejnstrim medija u Srbiji a i šire.

O knjizi će govoriti Milenko Srećković, urednik i Nenad Glišić, autor.


Kapitalizam sa svojom nehumanošću, nepravdama i eksploatacijom glavna je tema i ove Glišićeve knjige. U svojoj poeziji, publicistici, javnom govorništvu, kao i konkretnim političkim aktivnostima – Glišić je angažovan, i to u najpozitivnijem smislu reči: a takva je i ova zbirka njegovih tekstova, sastavljena pretežno od članaka objavljenih u levičarskom internet glasilu „Bilten”, u kojoj jasno dolazi do izražaja njegova spremnost da balkanske političke pojave nazove pravim imenom i analizira ih konkretno, direktno, bez zaziranja i eufemizama. Život na rubovima kapitalističkog „luksuza” predstavljen je onakav kakav je, u svoj svojoj bedi, korumpiranosti i beznađu.


Razgovor o knjizi će se održati 29. novembra 2018. u 19 časova u sali Udruženja samostalnih preduzetnika u ul. Slobodana Bursaća br. 20 (Ulaz kod restorana “Stara zanatlija”).

Comments are closed.