ZSF Zrenjaninski Socijalni Forum

ZA SOCIJALNU I NACIONALNU RAVNOPRAVNOST,

ZA PRAVDU I SLOBODU

Sastanak građana o smradu iz zrenjaninske kafilerije i destilerije u Lukićevu

ZSF je prošle godine organizovao više sastanaka građana posvećenih ozbiljnim ekološkim problemima koji ugrožavaju kvalitet života.Radi se o nesnosnom smradu koji se širi iz kafilerije „Prekon“ u Zrenjaninu i destilerije „Vinex“ u Lukićevu. Iako su vlasnici ovih preduzeća i opštinski funkcioneri još prošle jeseni najvaljivali da će problemi brzo biti rešeni građani i dalje tvrde da se ništa nije promenilo.

ZSF zbog toga organizuje novi sastanak koji će biti održan u petak, 27. septembra 2019. u „Klubu Dositej“ na Lesnini. Početak je u 19 sati.


U okviru sastanka biće prikazan dokumentarni film koji su pripremili ekološki aktivisti iz Lukićeva, a potom će o zagađenju životne sredine u ovom mestu govoriti dr Tomislav Stevanović i Dušan Vukotić.


Poziv za učestvovanje upućen je gospodinu Dušku Radišiću, pomoćniku gradonačelnika i predsedniku Saveta mesne zajednice Dositej Obradović i Dragani Adamović, gradskoj isnpektorki za zaštitu životne sredine kao i Petru Iliću, bivšem inspektoru koji je svojevremeno podneo prijavu protiv „Prekona“.

Comments are closed.