ZSF Zrenjaninski Socijalni Forum

ZA SOCIJALNU I NACIONALNU RAVNOPRAVNOST,

ZA PRAVDU I SLOBODU

Od demokratije do slobode

Demokratija je najpopularnija isprazna reč u politici. Gotovo svi tvrde da su demokratski – od Demokratske narodne republike Koreje do najradikalnijih društvenih pokreta.

Kolektiv “Burevesnik” organizuje diskusiju na temu: “Od demokratije do slobode”.
Diskusija će se održati u ponedeljak 11. Aprila 2016. godine, / 18:00 časova, u beogradskom Magacinu u ulici Kraljevića Marka br. 4, a govoriće aktivisti kolektiva CrimethInc.

Tokom ove diskusije biće reči o tome šta povezuje sva ta različita shvatanja demokratije i šta razdvaja anarhizam od njih.
Osvrnućemo se na to kako su nedavni društveni pokreti eksperimentisali sa demokratskom retorikom i praksama, te zaključiti istražujući drugačije načine razumevanja onoga što radimo kada donosimo zajedničke odluke.

http://crimethinc.com/texts/r/democracy/

Od sredine devedesetih godina, CrimethInc. je bio jedan od najplodnijih i najambicioznijih anarhističkih projekata u Severnoj Americi. Učesnici su tokom bezbroj turneja i akcija prelazili prekog celog kontinenta; izdavali knjige, časopise i drugu literaturu, uključujući i 650.000 primeraka pamfleta Fighting for Our Lives; i izveštavali sa linija fronta protesta, nemira, kampanja protiv represije i drugih borbenih eksperimenata. Uvek kontroverzan, CrimethInc. je zadobio podozrenje levičara i državnih agencija i predstavljao je izazov za javnost. – Kaže se u saopštenju organizatora diskusije.

http://www.crimethinc.com/

Tokom diskusije biće dostupan i novi srpskohrvatski prevod CrimethInc. pamfleta “Promeniti sve“:

http://www.crimethinc.com/tce/#

Transkript prezentacije održane na na Petom Zrenjaninskom Antifašističkom Festivalu (ZAF), 06. X 2012:

http://anarhisticka-biblioteka.net/library/crimethinc-kapitalizam-i-otpor-u-21-veku

Comments are closed.