ZSF Zrenjaninski Socijalni Forum

ZA SOCIJALNU I NACIONALNU RAVNOPRAVNOST,

ZA PRAVDU I SLOBODU

Kako reći istinu

Zrenjaninski socijalni forum organizuje premijerno prikazivanje svog novog dokumentarnog filma pod nazivom: “Svet rada u borbi protiv krupnog kapitala”.

Nakon premijere održaće se tribina – “Kako reći istinu“. Razgovor bi trebao da otvori debatu na temu kako plasirati istinu u javnost pored blokade vlasti i zvaničnih medija. Čini se da neoliberalna vlast danas nedozvoljava da radnici govore, i zato bi dokumetarni film koji nastaje u produkciji civilnog sektora, mogao biti način za sagledavanje i viđenje stvari iz ugla one druge strane koja nema jednake šanse na javnom servisu.

Uvodnu reč će dati Miroslav Samardžić, politikolog, a o novom dokumentarnom, filmskom ostvarenju Zrenjaninskog socijalnog foruma govoriće Branislav Markuš. Na temu blokade javnog govora i o načinu plasiranja istine, govoriće začetnik crnog talasa u jugoslovenskoj kinematografiji, režiser Želimir Žilnik.

Premijera filma i tribina zakazani su za 23. Decembar 2015. godine, u 19:00 časova, u velikoj sali KUD-a “Petefi” Zrenjanin.

Comments are closed.